İnsan yüzündeki kollajen miktarı ve yağ doku dağılımı yaşlanmanın etkisi ile değişir. Hacim kaybı, yerçekimi etkisi ile birleştiğinde klasik yaşlanma görüntüsü meydana gelir. Üstelik derideki elastik özelliğin kaybolması ve mimik kaslarının meydana getirdiği derin kırışıklıklar da eklenince kozmetik sorunlar büyür.
Günümüzde iple yüz asma minimal invaziv girişimler arasında sayılmaktadır. Farklı elementlere sahip farklı tasarlanmış iplikler kullanılarak yumuşak dokuların yukarıdaki sabit noktalara asılması işlemidir. Polidiaksanon, polilaktik asit, polilaktik asit ve kaprolakton, polipropilen, silikon, polyester veya naylon materyal kullanılabilir. Burada amacımız kalıcılık, doku özelliği ve ürün kalitesinin uygun şekilde bir araya getirilmesidir.
İple askı yöntemi ile gençleştirme, sıkılaştırma, güçlendirme, hacim verme, doldurma ve askıya alma amaçlanır.
Hastanın yüzünde yapılacak işlem sonrasında deri altındaki fibroblast aktivitesinin artması hedeflenir. Böylece sarkmış olan dokuların yukarı doğru çekilmesi 20 dakikalık bir işlem ile mümkün olmaktadır. Sarkmış yanak (buldog ifadesi), ağız kenarındaki derin oluklar ve sarkmış kaşlar bu şekilde yukarı doğru kaldırılır. İşlem öncesinde lokal anestezik uygulanarak hastanın ağrısı azaltılır. İşlem sonrasında hasta evine rahatça yürüyerek gidebilir. Ancak ilk 24 saatte güneşe çıkmaması önerilir. Yüzdeki sarkmalar ve beklentiler kişiden kişiye değişebileceği için, işlem öncesinde hekiminizle uzun bir diyalog yapmanız uygun olacaktır.